Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevli Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Kamil Furtun’un öldürülmesinin ardından Ilgın Dr. Vefa Tanır Devlet Hastanesi Çalışan sağlık personelleri, doktorlar Sabah saat 9 Hasta muayenesini bırakarak, Hastane içerisinde bir basın açıklaması yaptı…Hastan Başhekimi, Anestezi Uzmanı Dr. Levent Yılmaz, basın açıklaması düzenleyerek saldırıyı kınadı.
“Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde Göğüs Cerrahisi Uzmanı olarak görev yapmakta olan meslektaşımız Opr. Dr. Kamil Furtun’u menfur bir saldırı sonucu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz,
“İnsanımızın sağlığı için canla, başla ve aşkla görev yapan sağlık çalışanlarımıza yönelik her türlü şiddeti, kimden ve nasıl geldiğini ayırt etmeksizin lanetliyoruz. İnsan hayatına kast edilerek ortaya konan bu korkunç olay bizleri ve sağlık camiamızı derinden sarsmıştır. Sağlık bakanlığınca şiddetin sağlık kurumlarında asgariye indirilmesi için son zamanlarda önemli hukuki, idari ve yapısal tedbirler hayata geçirildi. Her şeyden önce ’Şifa Veren Ele Vefa’ dedik ve unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizi yeniden hatırlatarak, sağlık çalışanlarımızdan küçük bir teşekkürün esirgenmemesini istedik. Bununla birlikte şiddet dilinin ne medeniyetimiz ne de ahlaki değerlerimizle asla bağdaşmayacağına vurgu yaptık. Tüm bunlara rağmen, toplumun hemen hemen tüm kesimlerinde yaşandığı gibi sağlıkta da maalesef bu tür üzücü olaylarla karşı karşıya kalabilmekteyiz. Sevginin, merhametin ve hoşgörünün sembolü olan sahada böylesi kahreden olayların bir daha yaşanmamasını yürekten temenni ediyoruz. Hayatını kaybeden meslektaşımız Opr. Dr. Kamil Furtun’a Cenab-ı Hak’tan rahmet, kendisi de meslektaşımız olan değerli eşleri başta olmak üzere evladı ve tüm yakınlarına sabırlar diliyorum. Milletimizin ve sağlık camiamızın başı sağ olsun” ifadeleri kullanıldı.

DSC_0417 DSC_0418 DSC_0419 DSC_0421 DSC_0422